Evde Saç Bakımı: Saç Dökülmesi İçin Çözümler

Bugün Evde Saç Bakımı: Saç Dökülmesi İçin Çözümler için birkaç öneri sunacağız, saç dökülmesini hemen, doğal bir yöntemle nasıl durdurabileceğinize dair ayrıntıları sunacağız.

Saç Dökülmesine Ne Sebep Olur?

Saç dökülmesinin kelimenin tam anlamıyla herkesin karşılaştığı en yaygın sorun olduğu inkar edilemez! Kimyasal saç tedavileri, sıcak şekillendirme araçları, stres, kötü diyetler ve bazı ciddi şekilde sorgulanabilir saç bakımı rutinleri sayesinde saçlarımız kötü etkilenebilir.

Stres

Saçlarımız günlük streslerimiz ile maalesef baş edemiyor. Stres uzamanızı bozan ve erken beyazlamanıza neden olan en büyük saç suçlusudur. Biraz yoga, meditasyon veya kendinizi iyi hissettirecek herhangi bir şeyi deneyin

Kirlilik

Hava kirliliği saç derinize bulaşabilir, kaşıntıya ve iltihaplanmaya neden olabilir, hatta saçınızı zayıflatarak saç dökülmesine neden olabilir. Küçük mikrop parçacıklarının saç partinizi çökerttiğini, saç köklerinizi tıkadığını ve sorunlara neden olduğunu hayal edin. Kirlilik kontrolden çıkarsa saçlarınız kaba, kırılgan ve donuk görünebilir.

Sağlıksız Saç Bakım Alışkanlıkları

Aşırı şampuanlama, fönleme, ısıtılmış şekillendirme aletlerini çok sık kullanmak ve yanlış saç ürünlerini kullanmak saç dökülmesine, saç kurumasına ve kıvırcık saçlara neden olabilir. Saç derinize çok fazla çeşitli bilinmeyen yağlar kullanmak da bunlara örnektir.

evde saç bakımı

Beslenme Eksiklikleri

Saçınıza gelince, besinler en önemlisidir. B12 vitamini, D vitamini, demir, bakır, çinko ve proteinler gibi temel maddelerin eksikliği ciddi saç dökülmesine neden olabilir. Yeterince D vitamini olmaması, saçınızın büyümesi için ihtiyaç duyduğu hücreler olan keratinositleri bozar. Suda çözünen B12 vitamini, DNA sentezini hızlandırır ve yeni saç liflerinin büyümesi için kritik olan kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu sağlar ve demir eksikliğine dikkat edin; saç dökülmesine neden olmasıyla ünlüdür çünkü saç kökleriniz için oksijen taşıyan şampiyon olan hemoglobin yapımının ana bileşenidir.

Saç Derisi Enfeksiyonu

Saç derinizdeki çok fazla yağı, kiri ve kirliliği çekerek saçınızın köklerini tıkar. Bu, saç derinizin doğal dengesini bozar ve saç büyümesini yavaşlatır. Peki cildinizi pul pul yapan mantar enfeksiyonları? Saç köklerinizi zayıflatarak dökülme olasılığını artırırlar.

Saç Şekillendirme ve Bağlama

Sıkı at kuyruğu ve örgüler mi yapıyorsunuz? Dikkat edin saç dökülmesine yol açabilirler. Tüm bu örgü ve çeşitli saç bağlama türleri tellerinizin kırılmasına veya dökülmesine neden olabilir. Zamanla bu sürekli saç bağlama şekilleri köklerinize zarar verebilir. Ve şekillendirme ürünlerinin aşırı kullanımına dikkat edin; bunlar aynı zamanda sinsi suçlulardır.

Evde Saç Bakımı: Saç Dökülmesi İçin Doğal Yollar

Saç bakımı harikalarının hazinesi olan mutfak dolabınıza bakın! Saç dökülmesini önleyecek en iyi saç dökülmesi Kendin Yap ipuçlarını keşfetmek için aşağı kaydırın.

Soğan suyu

Soğanlar, antibakteriyel güçlerle donatılmış saç bakımının kahramanları gibidir. Saç derisi enfeksiyonlarıyla savaşmak ve kan dolaşımını hızlandırmak ve sonuçta saç dökülmesini durdurmak için üst düzey bir bileşendirler.

Elma sirkesi

Kir ve mikroplar saç köklerinize bulaşarak iyi yağların içeri girmesini engelleyebilir. Saçınızı ve saç derinizi yıkadıktan sonra elma sirkesi ve suyla hızlı bir şekilde durulayarak sorunu düzeltin.

Hindistan cevizi sütü

Hindistan cevizi bir nemlendirici dehasıdır! Hindistan cevizi yağı veya Hindistan cevizi sütü ile saç köklerinizi yeniden hayata döndürün. Hindistan cevizi sütünü köklerinize masaj yapın, 10 dakika bekletin ve sonra yıkayın. Sonuçlar: Şık, parlak ve güçlü saçlar!

Zeytin yağı

Zeytinyağı, yağ asitleri ve antioksidanlarla doludur, bu da onu saç köklerinizi güçlendirmek için bir güç merkezi haline getirir. Sadece saç derisini rahatlatmakla kalmaz, aynı zamanda saç büyümesini de artırır.


İlginizi çekecek bir yazı yumuşak ve kabarık saç nasıl yapılır?

Kontrol Et

fındık yağı faydaları

Fındık Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları Nelerdir?

Fındık Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları Nelerdir? Altın rengi ve enfes aromasıyla mutfak ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir